ANNO 1890

Café Hesp bestaat sinds 1890, was tot 1991 een familie bedrijf te weten de drie gebroeders Hesp. Zij dreven een slijterij, groothandel en café. Sinds 1991 heeft er een buy-out plaats gevonden.

Hesp toen

Café Hesp bestaat al sinds 1890. Eerst onder de naam café Posthoorn en later café Hesp, opgericht en vernoemd naar de drie gebroeders Hesp. De broers runden ook een proeverij, slijterij, distilleerderij, groothandel en schuin tegenover het café hadden zij een limonadefabriek waar een tijdje Hespi cola werd geproduceerd (uiteindelijk resulteerde dit in een rechtszaak tegen de grote Amerikaanse tegenhanger). Tot 1991 is Café Hesp een familiebedrijf gebleven. Sindsdien heeft er een buy-out plaatsgevonden.

Biercafé

Café Hesp staat bekend om het ruime assortiment dranken. Zo zijn er 30 speciaalbieren op de tap. Met een eigen gebrouwen blond bier (de Blonde Hesp) en de La Schiff gebrouwen in samenwerking met Henk Schiffmacher. Naast de tap zijn er 40 andere biersoorten aanwezig en heeft u ruime keuze uit diverse schenkwijnen. Er wordt zowel lunch als diner geserveerd en diverse acties met bierproeverij en wijnproeverij.

Gasten

Het café was altijd een typisch buurtcafé dat in de jaren zestig ook zeer populair was bij journalisten door de komst van de Volkskrant en het Parool aan de Wibautstraat. Tegenwoordig is Hesp een populaire uitgaans en ontmoetingsplaats voor jong en oud, zakelijke gasten, vaste gasten, studenten, toeristen, buurtbewoners en passanten.

Twee gezichten

In de zomer, als het terras-seizoen begint, is er een terras aan de Amstel van 250 zitplaatsen en voor de exploitatie 90 zitplaatsen. In de winter, als het terras weg is, gebeurt alles binnen met iedere zondagmiddag live-muziek.

LOCATIE

locatie

Cafe Hesp is gesitueerd in een typisch 19e eeuws pand, direct aan de Amstel tussen de Magere- en Berlagebrug. Met een prachtig uitzicht over de Amstel is het heerlijk vertoeven op terras aan het water. Carré en de Stopera liggen slechts op een steenworp afstand.

VACATURES

Kom werken bij Hesp!
We zijn op zoek naar

Contact
HESP - Cafe en Restaurant Weesperzijde 130-131
1091 ER Amsterdam
OPEN dagelijks geopend
van 09.00 tot 1.00 uur
vrijdag & zaterdag
van 09.00 tot 3.00 uur