Dineren bij Hesp
Lunchen bij Hesp
Avondkaart Café Hesp
Bierkaart Café Hesp
Drankje of borreltje bij Hesp
Wijnen bij Hesp
Activiteiten bij Hesp
Partijen bij Hesp
Waarom naar Hesp
Routebeschrijving naar Hesp
Hesp to go Luxe broodjes en Salades to gop
Informatie en Reserveringen:
Hesp
Cafe en Restaurant

Weesperzijde 130-131
1091 ER Amsterdam
Tel. 020-66 51 202
Fax. 020-46 30 085
Mail hesp@xs4all.nl
  
Openingstijden
Ma,Di,Wo,Do.
10.00 - 01.00
Vr.-Za.
10.00 - 02.00
Zo.
11.00 - 01.00
  
Disclaimer

Hesp -

Natuurlijk werd het nodige overdreven in de gesprekken aan de stamtafel van Hesp.

Café Hesp aan de Weesperzijde 130, was voor de Wibautstraat werd aangelegd en de Volkskrant en het Parool er kwamen, een buurtcafé.

De mannen van de stamtafel die ik heb meegemaakt waren vrijbuiters, die vanaf vier of vijf uur bijeenkwamen om een kaartje te leggen;

Jan de Boer, meneer Garretsen, meneer Stoots en Jan Klein. De ober heette Ben. Meneer Stoots was de eigenaar van een ijzerhandel op de hoek van de Weesperzijde (nu een Spaans restaurant). Meneer Garretsen was gymleraar op een middelbare school en woonde in de het begin van de Schollenbrugstraat. Jan de Boer was uitvinder en Jan Klein een handelsreiziger (per trein) in elektrische artikelen.

Een van de onderwerpen aan de stamtafel was vissen.

Natuurlijk werd er het nodige overdreven tijdens de gesprekken, het bekende visserslatijn. Op een avond kwam mijn vader thuis met een enorme in kranten verpakte snoekbaars. Gekregen van een van de vissers van de stamtafel. Het dier werd met kranten en al in het bad gelegd en nam bijna het hele bad in beslag. Hij zou de volgende dag worden ‘geslacht’. De volgende dag waren de kranten door het water bijna opgelost en lag het in mijn ogen reusachtige dier rustig ademhappend in bad. Het was van de plek van de vangst naar Hesp gebracht had tijdens de hele bijeenkomst aan de stamtafel in kranten verpakt in een tas gezeten, was toen vervoerd naar de Schollenbrugstraat en werd de volgende ochtend leven in het bad aangetroffen.

Hesp had ook een slijterij waar ik mijn eerste flessen wijn ‘Mon Ami’ kocht en zakflacons met jenever. De jenever was eigen gestookt in de distilleerderij van Hesp in de Overamstelstraat. Toen de Volkskrant en het Parool zich op de Wibautstraat vestigden, veranderde Hesp van buurtcafé in journalistencafé (de telefoon werd er zelfs af en toe als grap opgenomen ; 'met het dependance van de Volkskrant' ) en nam het de plaats in van de eerdere journalistencafé’s zoals Scheltema en de Silveren Spieghel.

Hesp is inmiddels een te naam en faam staand café geworden en wordt zeer druk bezocht, zeker ’s zomers met uitgebreide terrassen

 

 

Locatie
Cafe Hesp is  gesitueerd in een  typisch 19e eeuws pand , direct aan de Amstel tussen de Magere- en Berlagebrug.
 
Het restaurant heeft een prachtig uitzicht over de Amstel en  in de zomer is het heerlijk vertoeven op terras aan het water.  Carré en de Stopera liggen slechts op een steenworp afstand

Het Cafe
In het cafe ontvangen wij dagelijks zowel onze vele vaste als nieuwe gasten die voor een gezellig borreltje en drankje komen.
 

Het Restaurant
In het restaurant heeft u een ruime keuze uit zowel gerechten van de kleine kaart als uit onze kaart met specialiteiten. 
 

Café Hesp wil haar gasten graag verwennen met een ruim assortiment dranken. Zo hebben wij 15 bieren op de tap en is er een keuze uit meerdere schenkwijnen
 
Hesp is al jarenlang een populaire uitgaans en ontmoetingsplaats voor jong en oud, zakelijke gasten, vaste gasten, studenten, toeristen, buurtbewoners en noem maar op.

Soliciteren bij Hesp (hier clicken voor het Solicitatie Formulier)
 

Copyright 2000 - 2011